Преди известно време всички ние използвахме протектори и калъфи, които предпазваха диспеите на смартфоните ни. Те бяха достатъчно здрави и надеждни, за да защитят нашите телефони от надраскване при ежедневната употреба.

 

В този смисъл, протекторите бяха абсолютна необходимост. Но какво да кажем за днешните модели устройства? Можем ли да считаме, че производителите се справят по-добре, и вече няма нужда от подобна допълнителна защита?

 

В днешно време смартфоните стават все по-големи и по тази причина по-трудно се държат с една ръка и съответно по-лесно могат да бъдат изпуснати на земята. А това определено означава само едно – счупен дисплей, независимо каква нова технология и материали са били използвани за създаването му.

 

Решението е да използваме протектори за дисплеи, но все още най-добрата защита от счупване на екрана на смартфона ни е да не го изпускаме. От PC Mag ще дадат отговор на въпроса как да защитим дисплея на устройството си от счупване.

 

Предимства на протекторите от закалено стъкло

Докато пластмасовите протектори за екрани бяха доста популярни в миналото, напоследък тенденцията е да се избират протектори от закалено стъкло. Но защо да слагаме още един слой стъкло върху стъкления екран на устройството си?

 

Казано по-просто, този вид протектори не променят чувствителносттa на дисплея и усещането при работа е същото както и без протектор. Освен това, дисплеят е защитен от надраскване и почти изцяло ‘поглъща‘ удара, когато изпуснете телефона.

 

Не бива да се пренебрегва и факта, че стъклените протектори използват технологии, които правят процеса на слагането им много по-лесен отколкото пласмасовите.

 

Недостатъци на протекторите от закалено стъкло

Протекторите от закалено стъкло не са съвършени и те разбира се, имат своите недостатъци. Един от най-големите проблеми с тях е дебелината им. Докато пластмасовите протектори обикновено са с дебелина около 0,1 мм, дебелината на стъклените такива варира от 0,3 до 0,5 мм. С други думи, при използването на протектор от закалено стъкло има неудобството, че допълнителният слой стъкло е видимо забележим на екрана на вашето устройство