В наши дни няма по-лошо нещо от това мобилното ни устройство да остане без заряд. Какво правите тогава когато миг преди да излезете през вратата, за да се запътите към офиса виждате, че батерията на джаджата ви е само 5%?

 

Не изпадайте в паника, а вижте съветите на PC World за това как бързо да зареждаме батерията на Android джаджа. А ако възнамерявате да си купувате нов смартфон, преди да направите своя избор и да се спрете на конкретен модел, погледнете списъка на yahoo с 5 смартфона с невероятно издръжливи батерии.

 

Освен това е добре да имате предвид, че има изобилие от модели допълнителни външни батерии, които предлагат един удобен начин да си подсигурите допълнителна мощност. Вижте тези 6 външни батерии за мобилни устройства, които заслужават внимание за да осигурим по-дълъг живот на батериите на нашите мобилни джаджи.

 

1. Използвайте правилното зарядно устройство

В днешно време зарядните устройства за Android джаджите са универсални, но ако искате бързи резултати използвайте зарядното, което сте намерили в кутията на своя смартфон или таблет. Ако бързате, избягвайте да включвате телефона си в компютъра или лаптопа, тъй като това със сигурност ще забави скоростта на зареждане.

 

2. Влезте в режим Аirplane

За да се ускори зареждането на вашето устройство влезте в режим Аirplane. Този режим блокира всякакви безжични радиоприемници на вашето устройство, което означава, че няма да получавате повиквания, съобщения, интернет достъп и така нататък, но в резултат на това ще заредите по-бързо джаджата си.

 

3. Изключете устройството си напълно

За още по-бързи резултати изключете устройството си, ако действително не се нуждаете от него в момента.

 

4. Изключете ненужните функции

Проверете дали имате включени някои излишни функции, като Bluetooth, GPS, Wi-Fi, NFC и така нататък. Затворете също така всички приложения и забранете на телефона си автоматично да архивира или актуализира приложения от Google Play Store.

 

5. Не използвайте устройството си

И накрая, не ползвайте устройството си докато се зарежда защото дисплея е най-големият виновник за бързото изтощаване на батерията. Така че ако искате да заредите бързо батерията на своята джаджа, оставете я и не я ползвайте.