Сигурно неведнъж ви се е случвало да се приберете от работа, да се приготвите да излезете с приятели и да установите, че батерията на вашия любим смартфон е почти на привършване.

 

Това е най-обичайният сценарий в петък вечер и всеки, който е изпадал в подобна ситуация трябва да признае, че усещането е наистина неприятно. Разбира се, има редица начини да се справите с проблема ( в това число и да зареждате телефона си в ресторанта докато вечеряте), но трябва да признаем, че е по-добре да има сигурни практики, на които да разчитате.

 

Затова и от Phone Arena са решили да ни предложат няколко трика, които можете да използвате, когато имате нужда от презареждане на телефона или таблета по възможно най-бързият и най-ефективен начин. Някои от тях може и да са ви известни, но като цяло, този списък със съвети е нещо, което трябва да прочетете и да знаете.

 

1. Активирайте режим Airplane или изключите устройството напълно

 

Този трик може би не е нещо ново за някои от потребителите. Вашият телефон или таблет все още консумира макар и малки количества енергия на батерията когато е в режим на готовност. Но ако включите самолетния режим, вие ще намалите до минимум консумацията на енергия, което трябва да доведе до малко по-бързо зареждане. Разбира се, трябва да знаете и , че устройството ви ще се зарежда още по-бързо ако го изключите напълно.

 

2. Използвайте зарядно устройство, избягвайте USB порта на вашия компютър

В повечето случаи, зарядното устройство, което идва с вашия телефон или таблет осигурява по-бързо зареждане от USB порта на компютъра. Това е така, защото обикновено един USB 2.0 порт на компютъра извежда 0,5 ампера, а един USB 3.0 до 0,9 ампера. С други думи, вашите джаджи ще се зареждат, но с по-бавни темпове. Обикновено зарядните устройства за телефон осигуряват най-малко един ампер ток, докато тези за таблети обикновено около 2 ампера.

 

3. Използвайте зарядно устройство, което осигурява повече ампера

Както вече споменахме, зарядните за таблети предоставят около 2 ампера, ако не и повече. Ако включите телефона си в зарядно устройство за таблет, той трябва да се зарежда доста по-бързо.

 

4. Използвайте официален софтуер за увеличаване на USB изхода на компютъра

USB портовете на повечето компютри могат да осигурят 0,5 - 0,9 ампера ток. Има обаче и изключения. Например, ASUS имат приложение за Windows, наречено Ai Charger, което има за цел да осигури  до 50% по-бързо зареждане на джаджите ни чрез наличните USB портове на вашия компютър. Gigabyte има подобен инструмент, както и под формата на драйвер, който сте инсталирали, а именно On / Off Charge.

 

5. Опитайте ChargeDr

ChargeDr е USB зарядно, което осигурява по-бързо зареждане на джаджите ни чрез наличните USB портове на вашия компютър. Имайте предвид обаче, че тази джаджа е по-ефективна с някои компютри, отколкото с други и ще ви струва $ 20. Все пак, ако често се налага да зареждате вашите устройства от USB порта на компютъра си, това може да се окажат разумно похарчени пари.