YouTube добави възможността да се гледа видео в 4K резолюция при по-високи честоти на кадрите – 60 кадъра в секунда (‘FPS’ – ‘frame per second’) за максимална плавност на движението.

 

За съжаление обаче има голяма вероятност компютърът ви да не успее да се справи с възпроизвеждането. Какво можем да направим при това положение? Kакто знаем, на пазара няма много устройства, които да разполагат с достатъчно ресурси, за да възпроизвеждат подобна картина.

 

Освен това камерите, които записват такава резолюция при 60 fps, са още по-малко и при това са много скъпи. Рано или късно обаче тези технологии ще залеят пазара, а Google ни предлагат възможността да надникнем в бъдещето.

 

Затова вижте информацията на PC World за това как да гледаме YouTube видео в 4K резолюция при 60 fps. А ако тремата ви е интересна можете да научите преди това четири факта зa 4K телевизoрите.

 

Стъпка 1.

Кликнете върху иконата на зъбно колело в долния десен ъгъл и изберете разделителната способност и честотата на кадрите. Разбира се, ако не разполагате с достатъчно бърз компютър, или екран с 4K резолюция няма да видите разлика по отношение на качеството, но ще забележите разликата в скоростта на кадрите.

 

Стъпка 2.

Препоръчително е да използвате Safari или Chrome, защото с другите браузъри по всяка вероятност ще имате проблем с клиповете.

 

Стъпка 3.

За 4K ще имате нужда от кабел, който може да поддържа до 3840 х 2160 резолюция и очевидно с екран, който прави същото.

 

Стъпка 4.

В момента смартфоните и дори повечето камери не могат да записват 4K при 60fps. Това е възможности, която е достъпна само за професионалистите.