Повечето от нас имат приятели във Facebook, които по един или друг начин ни дразнят. Навярно имате някой сред контактите си, който не спира всеки ден да пуска безсмислени статуси и по тази причина търсите начин да го блокирате, но без да го засегнете или обидите.

 

Ако се интересувате от още малко известни функции или от опции, за които по една или друга причина не знаете, но могат да ви бъдат полезни, погледнете и статията ‘5 настройки във Facebook, които трябва да промените веднага‘, както и как да скрием рождената си дата във Facebook.

 

И така, как да блокираме някой във Facebook, без той да разбере? От Business Insider ще отговорят на този въпрос и ще ни покажат стъпките как да направим това. След като изпълните тези стъпки, всичко във вашия профил ще изглежда нормално. Хората, от които се опитвате да се скриете все още могат да публикуват, но вие никога няма да виждате статусите им във вашия News Feed и няма да получавате съобщения от тях.

 

Стъпка 1:

Логнете се във Facebook профила си. Намерете актуализация на човека, който искате да блокирате  на вашия News Feed. Кликнете върху стрелката сочеща надолу в десния горен ъгъл, за да отворите падащото меню. Кликнете върху ‘Не искам да виждам това‘, за да се уверите, че статусът няма да се появява повече на вашия News Feed и след това натиснете "Не следвай", така този човек няма да се появява във вашата емисия отново.

 

Стъпка 2:

Сега отидете на чат секцията във Facebook. Кликнете върху иконата на зъбно колело, от падащото меню изберете ‘Разширени настройки‘.

 

Стъпка 3:

Отваря се нов прозорец. В полето ‘Включване на чата за всички приятели, освен …‘ напишете имената на хората, с които не искате да разговаряте.