Ако сте използвали вашето Android устройство вече няколко години, най-вероятно то съхранява много текстови съобщения. Повечето от тях вероятно не са важни, но със сигурност има и такива, които искате да запазите завинаги.

 

За съжаление, ако нещо се случи с вашата джаджа или искате да я смените с нова, може да загубите тези важни за вас съобщения. Ето защо е добра идея да направите резервно копие на цялата си информация.

 

Така стигаме до въпроса как да архивираме съобщенията си в Android OS. От CNet препоръчват да използваме приложението SMS Backup+. То може да направи резервно копие на вашите текстови съобщения в профила ви в Gmail.

 

Ето стъпките, които трябва да последвате.

 

Стъпка 1.

Инсталирайте приложението SMS Backup+ на смартфона си.

 

Стъпка 2.

Въведете данните си за вход в Gmail.

 

Стъпка 3.

Докоснете бутона ‘Backup’, за да започнат вашите текстови съобщения да се придвижват към Gmail. Приложението ще направи освен това и резервно копие на повикванията. Ако не искате това, отидете в Advanced Settings >> Backup Settings и променете настройките.

 

Стъпка 4.

В случай на проблеми проверете дали IMAP е активиран. За целта отидете на вашия акаунт в Gmail и в горния десен ъгъл кликнете върху иконата на зъбно колело и изберете ‘Settings’. Отидете в таба ‘Forwarding and POP/IMAP’ и в непосредствена близост до ‘IMAP Access’ кликнете върху ‘Enable IMAP’.

 

Стъпка 5.

Трябва да знаете, че това приложение може да ви изпрати няколко стотин имейла в пощенската ви кутия. За щастие, те всички ще бъдат етикетирани с SMS етикет, така че да можете да ги филтрирате. И тъй като те са в пощенската ви кутия, можете да търсите информация в тях както е при стандартните имейли.

 

Стъпка 6.

По подразбиране, приложението ще поддържа архивирането на текстовите съобщения в Gmail, ако не му кажете да спре. Ако нещо се случи с телефона ви и искате да възстановите вашите текстови съобщения, можете да използвате приложението, за да си ги върнете. За целта трябва да натиснете бутона ‘Restore’.