Google Now е персоналният асистент на платформата Android, който Google разработи като директен конкурент на популярната услуга Siri на Apple. Тази функционалност е част от официалното Google Search приложението на компанията и може да разпознава не само гласовите ни команди, но също рутинни действия, които извършваме всеки ден, като заявки за търсене в интернет, локации и маршрути, които посещаваме, събития от календара и др. Google Now след това обработва информацията и ни я предоставя под формата на интерактивни карти и използва Knowledge Graph алгоритъма и така може да разбира контекста и да анализира по-детайлно значението на заявките ни.

 

Активирането на интерактивните карти на Google Now за смартфон или таблет с Android oтнема само няколко секунди. За да го направите трябва да отворите менюто с настройки в Google Search приложението, където последователно да изберете “Tърсене и Now>Карти в Now”, където трябва да включите функцията „Показване на картите“. След като го направите ще можете да получавате актуална и полезна информация  без дори да се налага да търсите за нея в интернет, като данни за трафика до офиса, резултати за спортни събития, прогнози за времето, информация за любитни заведения и забележителности около вас и много др.

 

Разполагате и с допълнителни възможности да персонализирате съдържанието и начина, по който се показва информацията в интерактивните карти на дисплея на устройството ви.  Aко все пак активирате картите в Google Now, но не получавате нови известия за тях е необходимо да отворите иконата с трите хоризонтални ленти, която ще видите в горния ляв ъгъл на началната страница на приложението. Изберете “Карти в Now” и включете опцията за показване на известия за актуализация на картите. В случай, че искате да ги деактивирате трябва от настройките да изключите „Показване на картите“ в менюто “Tърсене и Now>Карти в Now”.