Докато гледаме филм у дома или на кино, лесно забравяме за всички специални ефекти, които правят изживяването ни толкова вълнуващо и незабравимо. Бихте ли обаче разпознали някой от любимите си филми, без да са добавени към тях всички специални ефекти? Имате възможността да опитате. От Business Insider ще ни покажат как биха изглеждали филмите без визуалните ефекти.  

 

Кликнете тук, за да научите как може да гледаме филми на смартфона си. Ако темата ви е интересна, можете да разгледате и тези 6 любими видео игри, които ще се появят и като филми. Тръпката да видите реализиран проект по любимата си видео игра сигурно е голям, така че не пропускайте информацията.

 

1. "Животът на Пи"

 „Животът на Пи” е един наистина великолепен филм, който ни разчувства и кара да се замислим над много неща от живота си. Дали обаче това щеше да е възможно без използването на визуалните ефекти?

 

_______-1_400_12

 

_______-1a_400

 

2. "Гравитация"

Както може би вече се досещате, в "Гравитация" визуалните ефекти помогнаха на Сандра Бълок да се издигне над Земята, така че какво щеше да бъде филнът без тях?

 

_______-2_400_14

 

_______-2a_400

 

3. "Вълкът от Уолстрийт"

Визуални ефекти не липсват дори и във филма "Вълкът от Уолстрийт".  Помислете за раиката в преживяването без тях.

 

_______-3_400_13

 

_______-3a_400_02

 

4. "Великият Гетсби"

Какъв е бил Ню Йорк през 20-те години на миналия век? Не си мислете, че филмът "Великият Гетсби" ще ви даде точна представа за тези времена, защото всичко е само визуални ефекти.

 

_______-4_400_13

 

_______-4a_400

 

5. "Човек от стомана"

Удивлявали ли сте се на възможността на Супермен да лети? Е, това е просто Хенри Кавил закачен на въжета пред зелен екран.

 

_______-5_400_12

 

_______-5a_400

 

6. "Железният човек"

Не си мислете, че е трябвало Робърт Дауни-младши да носи тежък железен костюм по време на снимките на филма "Железният човек". За тази цел има визуални ефекти.

 

_______-6_400_13

 

_______-6a_400

 

7. "Алиса в страната на чудесата"

Без визуалните ефекти страната на чудесата изобщо нямаше да е толкова чудесна. 

 

_______-7_400_07

 

_______-7a_400