Точно според очакванията на анализаторите, по време на специално събитие в рамките на WWDC 2015, Apple представиха своята нова музикална услуга Apple Music, която се очакваше с нетърпение от феновете на компанията. И така, какво трябва да знаем за новата музикална услуга Apple Music?

 

От Мashable вече са имали възможността да разгледат превю версията на Apple Music и да разберат някои допълнителни подробности относно услугата и как работи тя. Ако сте фен на Apple, или сте нетърпеливи да научите какво са създали инженерите на компанията, може да разгледате и тези 5 функции на Apple Music, за които е добре да знаете.

 

Кога ще стартира услугата и колко ще струва?

Услугата стартира на 30 юни в над 100 страни, а да може да използвате Apple Music ще трябва да платите цена от $ 9,99 на месец. Има и тримесечен безплатен пробен период, както и семейни планове с остъпки – до шест члена на семейството могат да получат достъп до Apple Music само за $ 14,99 на месец.

 

Устройства и платформи, от които ще можем да ползваме Apple Music

Apple Music ще е достъпна от iPhone, iPad, iPod touch, Mac компютри. От есента ще стартира за Android устройства, а Windows потребителите ще имат достъп до нея през нова версия на iTunes.  

 

Кое е общото с Beats Music

Въпреки че никога не стана толкова успешно колкото Spotify например, приложението Beats Music предложи много възможности. А сега чрез Apple Music, Beats Music се възражда.Освен това, новата услуга Apple Music много напомня и на приложението Music в iOS 8.3, както и на iTunes Music Store приложението в iOS, но разбира се, тя предлага на потребителите и някои наистина страхотни нови функции.

 

Интеграция със Siri

Apple Music естествено ще използва Siri, така че потребителите ще могат да поискат с гласова команда например, ‘Play the best songs from 1996’ (‘Пусни най-добрите песни от 1996 година’) и Siri ще просвири плейлист, създаден от експертите на Apple.