Apple само след броени часове ще стартират официално тазгодишната конференция WWDC 2015, която милиони фенове на компанията от цял свят очакват с нетърпение. Основната причина за това е, че по традиция на нея технологичния гигант разкрива детайли за новите продукти, над които работи и ще видим на пазара до края на годината. Компанията ще използва голямото си събитие, за да ни хвърли повече светлина за подобренията, които е интегрирала към своите операционни системи: iOS и Mac OS X, предаде idownloadblog.

 

Според непотвърдени данни iOS 9 ще предостави на потребителите си функция с името Proaktive, която работи по сходен начин с интерактивните карти в гласовата услуга Google Now. Собствениците на iPad ще могат да стартират по няколко приложения на своя дисплей а също и да имат достъп до информация в реално време за публичния транспорт в Apple Maps. Подобренията, които ни очакват в Mac OS X 10.11 включват не само отстраняване на досегашни проблеми в работата, но също и функции, които ще подобряват сигурността ни като Rootless и Trusted Wi-Fi.

 

Платформата ще следва дизайнерските линии на сегашната версия, като освен нея компанията ще сподели повече официална информация и за премиерата на услугата Apple Pay на европейския континент. Мобилните плащания постепенно се превръщат във все по-търсена характеристика на смартфоните и таблетите, като тя има за цел да си осигури важно предимство пред своите конкуренти още преди премиерата на новите модели iPhone. Аpple също така се очаква да интегрират нова система с дигитални купони и специални промоции, която да спести пари и улесни потребителите при техните покупки.

 

Не на последно място трябва да обърнем внимание на двата големи музикални продукта, които ще видим на WWDC 2015, а именно Beats Audio и iTunes Radio. Първото заглавие е по-интересно и се очаква да е изцяло променена версия на услугата, чиито абонамент ще е от порядъка на €10 на месец, като е предвидена и опция за безплатен акаунт, който може да се използва в продължение на три месеца. В същото време iTunes Radio ще ни предложи не само нови функционалности, но и повече ексклузивно съдържание на някои от най-големите музикални изпълнителни в индустрията.