Nokia започнаха да разпространяват покани до медийните си партньори за специално събитие, което компанията планира да проведе на 2 април в Сан Франциско. Данните в тях разкриват, че на него ще видим най-новите иновации в сферата на смартфоните Lumia. Любопитното е, че това е първият ден на Microsoft Build конференцията, на която ще видим премиерата на платформата Windows Phone 8.1 OS, предаде Engadget.

 

Самата покана не разкрива какви нови продукти на финландския производител ни очакват по време на това събитие. Все пак в последните седмици в интернет многократно се появиха данни за два предстоящи смартфона на Nokia, които се разработват с кодовите имена „Moneypenny” и „Martini”. Първият от тях е фокусиран към ниския ценови сегмент и ще е оборудван с 4-инчов дисплей с резолюция от 854х480 пиксела и работи със Snapdragon 400 процесор на Qualcomm, който е допълнен от 1GB RAM.

 

Моделът ще бъде представен от Nokia с името Lumia 630, като в момента нямаме данни за останалите му технически спецификации. Другият смартфон се разработва като наследник на култовия Lumia 920 и вероятно ще се превърне в основния акцент на събитието. По всичко личи, че това ще бъдат последните две устройства на Nokia преди да бъде финализирано придобиването на мобилния и бизнес от Microsoft, които също така ще работят с новата Windows Phone 8.1 OS.