Присъствието на Nokia на MWC 2014 бе насочено изцяло към новата и серия бюджетни X модели с Android OS. През последните месеци многократно се появиха данни за няколко предстоящи устройства на компанията с Windows Phone 8.1 OS и анализаторите очакваха някое от тях също да дебютира на технологичното шоу в Барселона. Популярният блогър @еvleaks публикува в своя Twitter акаунт информация, че Nokia планират да проведат специално събитие на 19 април, информира Softpedia.

 

Eдин от смартфоните, който вероятно ще видим на тази дата е ново устройство, което се разработва с кодовото име Martini. За съжаление в момента не знаем нищо за неговите техническите спецификации освен, че ще работи с Windows Phone 8.1 OS. Nokia също така подготвят и още един модел с името Lumia 630, който се очаква да има 4,5-инчов дисплей с резолюция от 854х480 пиксела.

 

Другите му характеристики включват Snapdragon 400 процесор и 1GB RAM, а компанията подготвя и негова Dual SIM версия, която ще се казва Lumia 635. Припомняме ви, че Microsoft ще представят официално новата си мобилна платформа в началото на следващия месец. По този начин тези модели вероятно ще се превърнат в първите смартфони на пазара, които се възползват от предимствата на Windows Phone 8.1 OS.