Новият шеф на Microsoft, Сатя Надела ще води лично първото си голямо събитие като главен изпълнителен директор на софтуерния гигант през следващата седмица. Компанията вече започна да изпраща покани за него до медите и то ще се проведе в Сан Франциско на 27 март. Основният акцент на събитието ще бъде новата мобилна и облачна стратегия на Microsoft, информира TheVerge.

 

Близки до технологичния гигант източници разкриха, че на тази дата най-накрая ще станем свидетели на премиерата на популярния Office пакет за таблетите iPad. Компанията работи над този софтуер в продължение на месеци, а още през юни миналата година го оптимизираха за смартфоните на Apple. По подобие на него потребителите ще трябва да имат акаунти в услугата Office 365, за да могат да редактират и синхронизират документите си.

 

Интерфейсът и функциите на Office for iPad се очаква да са идентични с представеното вече приложение за смартфоните iPhone. По този начин собствениците на таблетите iPad ще могат да се възползват от предимствата на заглавия като Word, Excel, PowerPoint и OneNote. Припомняме ви, че само няколко дни след събитието на 27 март ни очаква и официалната премиера на Windows Phone 8.1 OS, което ще се случи на 2 април.