Много собственици на смартфони и таблети очакват с нетърпение джаджите им да бъдат актуализирани към новата платформа Android 5.0. Анализатори от Android Police сега ни информират за нова полезна функция, която ще улеснява работата на потребителите в последната версия на мобилния софтуер на Google. Oказва се, че те могат да използват гласови команди, за да променят някои от настройките на услугата Google Now, предаде Engadget.

 

По този начин потребителите могат максимално бързо да активират или блокират Bluetooth и Wi-Fi, да стартират фенерчето на своите смартфони и др. Компанията също така експериментира и други нови функции, които скоро потребителите ще могат да контролират директно с гласа си.  По този начин Google се надяват да ни улеснят максимално в работата и стартирането на някои от най-популярните приложения в Android 5.0.

 

На този етап тази функционалност е ограничена единствено до устройствата с последната версия на мобилната платформа. Все още не знаем дали компанията възнамерява да позволи и на потребителите, чиито джаджи работят с по-старите версии на Android да работят с нея. Ще е интересно да видим и какви други функции ще отличават новата полезна опция в Lollipop OS.