Глобалното затопляне несъмнено е един от най-големите проблеми, с които се е сблъсквало човечеството досега и ни принуждава да търсим всевъзможни начини да му се противопоставим. Много от най-развитите държави в света вече започнаха да въвеждат стриктни мерки, с които да се борят успешно с този феномен, но някои от тях мълчаливо отказват да се присъединят към тази инициатива. В същото време много изследвания на учените показват, че температурите на Земята продължават да се увеличават, което е доста тревожно.

 

Oт Gizmodo сега публикуваха данни от интересно проучване на учени, които твърдят, че досегашното ограничение в допустимите градуси няма да е достатъчно, за да спрем глобалното затопляне. Припомняме ви, че досега се смяташе, че ако успяваме да се държим по прага от 2 градуса по Целзий бихме могли да спечели време като забавим развитието на този процес. Оказва се, обаче, че повечето държави трябва да се стремят да намалят този стойност до поне 1.5%, ако искаме да се противопоставим успешно на повишението на температурата на планетата ни.

 

Учени смятат, че много животински и растителни видове категорично няма да успеят, ако поддържаме стратегията за поддържане на 2% температурна бариера. При всички положения, обаче можем да кажем, чеса необходими много по-агресивни средства, за да можем да забавим глобалното затопляне. Можем само да се надяваме, че повече държави ще обърнат внимание на този фактор и ще се опитат да допринесат със свои средства за тази цел.