Изглежда така като, че ли Google никога няма да спре да усъвършенства Play Store. Разбира се, това е нещо добро, защото по този начин компанията подобрява възможностите ни, когато търсим да си инсталираме нови приложения, игри, книги, филми и други.

 

И въпреки това все още има неща, които бихме искали да се подобрят в Google Play Store. Кои са те? От PC World са съставили списък с 3 проблема в Google Play Store, които трябва да бъдат решени.

 

Преди да го разгледате може би ще ви бъде полезна и информацията в статията как може да получим платените приложения за Android безплатно, както и съветите за това как може да получим платените приложения за Android безплатно.

 

1. По-добра индикация за това кое приложение за кое устройство е предназначено

Ако сте се опитвали да инсталирате приложението Netflix може би сте изпитали обикновено объркване, защото има две такива приложения: едно което е предназначено за Android телефони и таблети, и едно което е направена за Android TV. Да, приложенията за Android TV не са чак толкова много, но има някои приложения които са направени само за таблетки, или са предназначени за вашия Android Wear часовник. Google може да ни спести главоболието, ако въведат система, която посочва ясно кое приложенията за коя платформа е предназначено.

 

2. Известяване когато някое от приложенията във вашия списък с желания стане безплатено

Можете да използвате списъка си с желания, за да следите елементите, които искате да инсталирате или купите от Google Play. Вместо обаче да губите време да проверявате от време на време какво се случва с тези желани от вас приложения, не би ли било по-добре ако получавахте известие когато някое от тези приложения стане безплатно?

 

3. Нека забравим за приложенията, които вече не използваме

Ако имате Android устройство от няколко години, навярно за този период сте изтеглили стотици приложения, някои от които вече не се поддържат от техните създатели, но когато кликнете върху ‘Моите приложения‘, все още виждате десетки заглавия които не сте използвали от доста дълго време. Google трябва да ни позволи да намалим историята на приложенията си, така че да не е нужно да бродим из страници с приложения, които вече не ползваме. В момента можете да разграничите индивидуално приложение от профила си в Google Play приложението на мобилното си устройство, но няма лесен начин да се направи това от браузъра, или да се управляват много приложения наведнъж.