Samsung започнаха да изпращат покани за специално събитие, което ще се проведе в Ню Йорк на 13 август и така сложиха край на много спекулации, които се появиха в интернет през последните седмици. Основната причина за това е, че всички очакват именно това да е датата, на която ще видим дългоочакваните Galaxy Note 5 и новия Galaxy S6 Edge Plus. Премиерата на двете устройства е закономерен отговор на Samsung срещу новите смартфони на Apple, които ще дебютират няколко седмици по-късно, предаде PhoneArena.

 

Поканата, която Samsung започна да разпространява до медиите е индикация за нейното желание да привлече вниманието ни към нов модел с извит дисплей, който вероятно ще е Galaxy Edge S6 Plus. Геометрията на снимката наподобява много на тази която Samsung сподели с нас преди премиерата на предшественика на устройството, който бе първия модел на компанията с дисплей, който е извит от двете страни. Можем да сме сигурни, че това ще са два от най-добрите модели с Android, които ще видим на пазара през 2015г.

 

Двете устройства се очаква да ни предложат 5.7-инчови дисплеи с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и да се захранват от осемядрени Exynos 7420 процесори, които са допълнени от 4GB RAM. Основните камери ще са с 16-мегапикселова резолюция, като те ще се възползват от предимствата на платформата Android 5.1 OS. Ще е много интересно да видим на каква цена компанията смята да стартира продажбите на Galaxy Note 5 и Galaxy S6 Edge Plus на европейския пазар.

 

Вижте пет яки функции, които да очакваме в Samsung Galaxy Note 5