Вече ви информирахме за новия шеф на Google и компанията Alphabet, под шапката, на която вече ще оперира бизнеса на технологичния гигант. Мащабното преструктуриране е интересно решение на Лари Пейдж и поставя много въпроси за причините и бъдещето на този популярен бранд в индустрията. Всъщност под името Alphabet се крие структура, която ще поеме контрола над множество компании и се очаква да допринесе в положителен план за присъствието на Google, предаде TechRadar.

 

Новообразуваните дъщерни дружества ще могат да се фокусират изцяло върху разработването и представянето на иновативни продукти много по-бързо на пазара. Фактът, че те представляват малки структури от собствени шефове също така ще гарантират ясна цел и стратегия и задачи, които много по-лесно могат да се изпълнят, а това винаги са били ключови приоритети за Google. Компанията расте с невероятни темпове през последните години и Alphabet е само началото на нова страница в нейната история, която ще продължи да гарантира нейния успех.

 

За в бъдеще вместо Google да отговаря за всички бизнес подразделения и проекти те вече ще имат собствени дивизии, чиито служители ще фокусират работата си само в тях и така ще гарантират максимално добри и полезни продукти за потребителите. Alphabet е много интересно решение, което ще позволи на инвеститорите да продължат да генерират солидни приходи, но вече при поемане на много по-малък риск. Идеята за новата компания на пръв поглед звучи странно, но можем да сме сигурни, че това е внимателно премислено бизнес решение, което ще донесе само ползи на Google.

 

Вижте как в бъдеще Google ще се намеси в живота ни