Едно от най-дразнещите неща на iPhone е склонноста му да се свързва за Wi-Fi мрежи дори когато сигналът им е толкова слаб, че не позволява почти никакъв обмен на данни.

 

Ако, например, сте се вързали към мрежата на някой ресторант само веднъж, iPhone-ът ви ще се свързва с тази мрежа всеки път когато дори минавате покрай този ресторант и това ще прекъсва работата ви, тъй като реално просто губите своята интернет връзка, защото сигналът не е достатъчно силен, но телефонът ви все пак се свързва.

 

Единственото решение е да изключите своя Wi-Fi, но в iOS 9, Apple са интегрирали добро решение. С новата операционна състема и функцията WiFi Assist, телефонът ви автоматично ще включва на клетъчни данни ако открие, че Wi-Fi сигналът е толкова слаб, че е неизползваем.

 

wi-fi_assist.0_400

 

Както беше съобщено от 9to5Mac, новата функция прави своя дебют в най-новата бета версия на iOS 9, която бе представена вчера. Функцията се намира в настройки (Settings), в "cellular" секцията. От Android също се опитват да избягват безполезни връзки, но много потребители не са доволни от алгоритъма на Google, като се очаква този на Apple успещно да избягва ненадеждните връзки.

 

Вижте как да тестваме iOS 9 сега