Само преди броени седмици от Google позволиха на всички потребители да започнат да използват новото приложение на компанията, което се казва Inbox. Сега от компанията информираха своите потребители, че ще включат официално една от най-дългоочакваните функции в своята услуга Gmail. Нейното име е “Undo Send” и както то подсказва ще ни позволи да спрем изпращането на дадено съобщение, в случаите, когато сме объркали неговия получател, информира VentureBeat.

 

Потребителите ще виждат допълнително съобщение, което ги уведомява, че ще могат в рамките на период от 5 до 30 секунди да прекратят изпращането на съответния имейл. От своя страна това може да ни спести редица неудобни ситуации, особено ако сме объркали самия текст или човека, до който искаме да пратим съобщението си. Трябва да отбележим също, че в момента тази функция е деактивирана по подразбиране в уеб версията на Gmail.

 

За да можете да работите с нея трябва да посетите General раздела в менюто с настройки и да изберете Enable Undo Send oпцията. Ако все още не виждате тази функция в своя профил ще трябва да се въоръжите с още малко търпение, тъй като в кратки срокове тя ще е достъпна за всички потребители. При всички положения можем да сме сигурни, че Undo Send ще ни улесни допълнително в случаите, когато не разполагаме с време и по погрешка пратим имейл на друг човек.