Google започнаха да разпространяват нова логин страница в Gmail, която обаче предизика негативни коментари сред някои потребители. Досега трябваше да въведем своето потребителско име и парола от една страница, докато за в бъдеще ще трябва да го правим от два различни прозореца в браузъра. От своя страна това решение предизвика недоволство, тъй като забавя целия процес на логване в популярната имейл услуга, предаде TechCrunch.

 

Все пак от Google мотивираха решението си с твърдението, че това е само първата стъпка на нови възможности за идентификация в Gmail, които ще допълват класическите пароли в интернет. Една от идеите на компанията е да представи уеб версия на Smart Lock системата в платформата Android, заедно с нова система на двуфакторна автентикация. Припомняме ви, че тази функция позволява да оставите отключени своите смартфони, когато те са свързани към друго Bluetooth устройство, както и да ги активират с лицето си.

 

Не е изненадващо, че Google постоянно опитват да подобряват сигурността на Gmail, тъй като това вероятно е най-популярната услуга в интернет. Новата логин страница в нея вече бе интегрирана към Android и ще е интересно да видим какви допълнителни подобрения ни очакват скоро в нея. Можем да сме сигурни, че много скоро ще научим повече детайли за бъдещата стратегия на компанията.