Sony разшириха своето портфолио от атрактивни електронни четци с официалната премиера на новия Digital Reader. Устройството е разработено съвместно между компанията и E Ink и се отличава с големия си 13,3-инчов дисплей, който поддържа резолюция от 1600х1200 пиксела. Характеристика, с която модела превъзхожда всичките си конкуренти в сектора, а Digital Reader също така работи с функционалните стилуси на Sony, съобщава Gizmodo.

 

Вградената памет е 4GB, но от тях потребителите могат да използват 2,8GB, както и да увеличават този капацитет с допълнителна microSD карта. Любопитното е, че от компанията обявиха, че устройството може да работи в продължение на три седмици с едно зареждане на батерията. Sony Digital Reader поддържа технологиите NFC и Wi-Fi, а дебелината е само 6,8 милиметра при тегло от 358 грама.

 

Потребителите могат да съхраняват до 2800 файла в PDF формат на новия електронен четец според официалните данни на компанията. Продажбите на устройството стартират на глобалния пазар от май, но цената му вераоятно ще се окаже твърде висока за много хора. Sony Digital Reader има доста предимства и иновативни характеристики за този сектор, но сами трябва да прецените дали сумата от €800 си заслужава за подобен продукт.

 

В галерията долу можете да видите още снимки: