SanDisk е една от технологичните компании, която смята максимално бързо да интегрира новия USB Type-C стандарт към своите бъдещи продукти. Популярният производител също така демонстрира възможностите на интересен нов модел, който може да промени изцяло представата ви за начина, по който изглеждат класическите USB флашки. Неговото име е Dual USB Flash Drive и както то вероятно ви подсказва има два отделни конектора разположени в лявата и дясната част, съобщава TheVerge.

 

Първия от тях е класическия USB порт, който всички ние използваме, докато вторият е новия Type-C порт, който тепърва ще навлиза все по-масово в индустрията. По този начин SanDisk искат да осигурят на потребителите си максимална гъвкавост при свързването на устройствата им с Dual USB Flash Drive. Концепцията на компанията е доста иновативна и можем да сме сигурни, че много други производители ще последват нейния пример.

 

В крайна сметка поставянето на два отделни порта в едно флаш устройство премахва всякакви ограничения за синхронизиране на смартфони, таблети, лаптопи и компютри. Докато очакваме премиерата на повече устройства с USB Type-C конектори на пазара вече можем да се сдобием с Dual USB Flash Drive на SanDisk. Моделът е достъпен сред редица водещи търговски вериги като Amazon, а цената му е около €35 за версията с 32GB памет.