Септември месец вече наближава, а както всички фенове на Apple знаят, това е месеца в който обикновенно Apple представят новите си Iphone(и).

 

Тази година няма да е различно и ще очакваме Тим Кук да представи следващото поколение смартфони iOS - iPhone 6S и iPhone 6S+.

 

Не очакваме някакви значителни промени в дизайна, но сме сигурни, че новите модели ще предлагат по-мощен хардуер и ще имат някои нови интересни функции. Ето най-важните неща които знаем за новите iPhone-и.

 

 

1. Малко по-различен дизайн

Като "s" поколение, предстоящите iPhone-и няма да включват никакви промени по отношение на екстериорния дизайн. Устройствата ще изглеждат точно като своите предшественици от 2014г., но според някои изтекли схеми и чертежи, по-малкия нов iPhone може да е малко по-дебел от iPhone 6 (с 0.2мм)

 

2. Нов, по-бърз и по-ефикасен процесор

Очакваме следващия iPhone да е с Apple A9 чип. Въпросният чип ще бъде произвеждан от Samsung и TSMC и ше бъде с 14-нанометров дизайн (за сравнение iPhone 6 и 6+ са с А8 чип, който е 20нм). Освен това се очаква А9 да използва FinFET архитектура, благодарение на която ще е по-енергоефективен, по-малко склонен към прегряване и по-бърз.

 

3. Двойно повече RAM

От много време навсякъде има слухове, че новите iPhone ще са с двойно повече RAM от тези от 2014г. Миналогодишният iPad Air 2 дебютира с 2-гигабайтова операционна памет и по всичко личи, че iPhone 6s и 6s+ ще го последват.

 

4. По-здрав корпус

Всички знаем за мнозината изкривени iPhone-и миналата година, а от Apple няма как да си позволят това да се случи отново. Следващото поколение смартфони ще са направени от алуминий серия 7000, който е доста по-труден за огъване от този на миналите iPhone - серия 6000.

 

iphone-6s-shoplemonde-02-660x330_400.

 

5. iSight камера с по-висока резолюция

Още от iPhone 4s, Apple слагат 8-мегапикселови камери на гърба на телефоните си. Тази година се очаква най-накрая да има промяна в това, като новите телефони ще имат 12MP камери, които ще позволяват записването на видео в 4K резолюция. От изтеклите данни, обаче, се вижда, че камерата все още ще бъде леко издадена извън корпуса.

 

6. Предната камера също ще бъде обновена

В един свят, където вече поне 5-мегапикселовите предни камери се превръщат стандарт, Apple не могат да си позволят да останат толкова назад със своите 1.2MP селфи камери които използват от 2011г. насам. Различни източници твърдят, че новите iPhone ще парадират с 5MP предни камери.

 

7. FourceTouch функция в дисплея

Може би най-очакваното обновление е интегрирането на FourceTouch функцията в iPhone, която бе представена в най-новия MacBook по-рано тази година. Технологията позволява на устройството да различава силните от слабите натискания, което отваря много нови врати за взаимодействие с с телефона.