Ако имахте компютър, който може да поберете в задния си джоб и който тежи само 28 грама, бихте ли носили със себе си лаптопа си? Едва ли! Intel Compute Stick е един наистина джобен Windows компютър, но нека малкият му размера не ви заблужадва.

 

Устройството е оборудвано с процесор Intel Atom Bay Trail, 2 GB оперативна памет и 32 GB флаш-диск. Всичко това се управлява от “Windows 8.1 with Bing”, а захранването се осъществява през MiniUSB порт. Свързването към екраните пък става посредством HDMI интерфейс.

 

Преди да разгледате тези 4 неща, които може да правите с Intel Compute Stick, не пропускайте да разгледате и тези 5 мини компютъра, които могат да се поберат в ръката ви

 

1. Стриймвате видео на всеки HDTV или монитор с HDMI

Разбира се, може да използвате Apple TV или Roku, за да гледате Netflix на вашия HDTV. Но Intel Compute Stick работи с Amazon Prime Video (недостъпна за Apple TV), HBO Now (не се предлага на Roku за момента) и дори може да стриймвате законно сайтове, които не се хостват във вашия район.

 

2. Правите презентации 

Intel Compute Stick е един нормален с джобен формат Windows PC. Това означава, че може да стартирате PowerPoint плейър или самата програма PowerPoint на всеки HDTV или проектор с   HDMI порт.

 

3. Достъп до облачни услуги

Ако използвате облачно базирани услуги, можете да получите достъп до вашите файлове независимо къде се намирате, без да се налага да носите тежкия лаптоп със себе си. С Intel Compute Stick може да получите достъп до файловете си и до  електронната си поща чрез Internet Explorer и други клиенти.

 

4. Играете игри

И накрая, но не на последно място може да играете Flash, HTML5 и Unity игри в Интернет. А ако имате Bluetooth геймпад, който работи с Windows, ще се чувствате още по-комфортно.