Изборът на нов шеф на Microsoft бе едно от най-интересните и коментирани събития в технологичната индустрия през тази година. Софтуерният гигант вече назначи официално Сатя Надела за главен изпълнителен директор и тепърва ще проследяваме дали той може да допринесе за още по-силните позиции на технологичния гигант в индустрията. Сега анализатори от Glassdoor публикуваха интересно изследване, в което се опитват да разберат кои шефове се харесват най-много от служителите си, предаде BGR.

 

Едва ли е изненадващо, че на челните места попадат Марк Зукърбърг, Лари Пейдж и Тим Кук, които ръководят Facebook, Google и Apple. Резултатите им са съответно 93%, 93% и 92%, като трябва да отбележим, че Сатя Надела също попада в този списък. Стойността при него не е чак толкова висока, както при главните изпълнителни директори на другите технологични гиганти, но въпреки това е доста позитивна.

 

От Glassdoor изчисляват, че в момента 82% от служителите на Microsoft одобряват работата и начина, по който той управлява компанията в последните седмици. Любопитното е, че това е доста по-висок резултат от този на Стив Балмър, който при последното изследване успя да постигне едва 47% малко след като сподели, че ще се оттегли от поста си. По този начин се оказва, че дори само няколко седмици след като оглави компанията Сатя Надела се възприема доста положително от служителите на Microsoft.