Google изненадаха всички като обявиха официално, че планират да проведат мащабно преструктуриране на своя бизнес и създават нова компания, която ще се казва Alphabet. Лари Пейдж ще бъде нейн главен изпълнителен директор, докато Сергей Брин ще изпълнява длъжността президент, докато Ерик Шмидт ще оглави борда на директорите. Любопитното е, че целия бизнес на технологичния гигант за в бъдеще ще бъде част от Alphabet, под чиято шапка ще оперират няколко компании, а Google ще е най-голямата сред тях, съобщава CNet.

 

Другата интересна подробност е, че 43-годишния Сундар Пичай вече ще бъде главен изпълнителен директор на Google. По този начин той ще ръководи най-доходоносните дивизии на интернет гиганта, сред които Android OS, YouTube, Maps, Apps, Ads, Gmail, Chrome и Search. В същото време новата компания Alphabet ще се състои още от Google Capital, Google Ventures, Google X, Nest, Fiber и Calico, като тя ще предоставя отделни финансови резултати от Google.

 

a165cd763b9c6eb6dcf70d33079e5c3d_400

 

Името Alphabet е избрано, тъй като oзначава сбор от букви, които заедно представляват езика, който е една от най-важните иновации на човечеството и е в основата на начина, по който Google индексира заявките ни в интернет, сподели Лари Пейдж. Новият шеф на компанията също така сподели, че в дългосрочен план това преструктуриране ще ѝ позволи да увеличи приходите си и да стане по-влиятелен фактор в индустрията. В заключение ще отбележим, че тепърва ще разбираме повече детайли за бъдещата стратегия на технологичния гигант.

 

Вижте как в бъдеще Google ще се намеси в живота ни