Ако си мислите, че няма никакво значение кой браузър ползвате, защото те всички са еднакви, помислете пак! Въпреки че можете да персонализирате вашия любим уеб браузър с подходяща тема, която отразява вашата личност, най-популярните съвременни уеб браузъри предлагат характеристики и технологии, които са уникални за тях. Това е и причината, поради която тези браузъри привличат различен вид потребители. 


За да хвърлят малко светлина върху това, което вашия любим браузер казва за вас, от Mashable са решили да сравнят най-популярните уеб браузъри с комедийните телевизионни сериали.

 

Дали любимият браузър отразява вашия характер по тази схема, преценете сами! Важното е, че темата е интересна и забавна. И така, кое е общото между браузъра и TV сериалите.

 

Internet Explorer – Двама мъже и половина

Internet Explorer не казва ‘аз съм браузъра, който вашите родители използват’, но всички знаят, че това е така. IE съществува от толкова дълго, че дори вече не можем да си спомним и родителите ни са единствените, които все още го използват. Освен това те са и единствените, които все още гледат „Двама мъже и половина”.

 

Opera – Теория за Големия взрив

Opera е браузъра, който избират всички технологични маниаци. Той предлага много функции, които са възникнали много преди другите браузъри да ги предложат и е далеч пред своите конкуренти във всяко едно отношение. Навярно Opera е уеб браузърът, който Шелдън и останалата част от компанията използват в Теория за Големия взрив. Може би само Пени все още не е чувала за него.

 

Firefox – Бруклин 9-9

Вие сте били първият сред приятелите си, който е преминал на Firefox, докато всички останали все още са използвали  Internet Explorer? Тогава сте наясно какво е да имате един страхотен и надежден помощник в интернет сърфирането. Бруклин 9-9 е едно от най-смешните предавания по телевизията, но все още много хора не го разбират – само най-готините хора осъзнават за какво става въпрос!

 

Chrome – Оранжевото е новото черно

Chrome все още е новото ‘момче в квартала‘, но успя да засенчи бързо тези, които бяха преди него. Това стана благодарение на неговите невероятни функции и разширения, с които никой друг браузър не може да се сравнява и по това много прилича на новаторския сюжет на сериала „Оранжевото е новото черно“.

 

Safari - Портландия

Кои са най-страстните потребителите на браузъра Safari? Момичетата и момчетата, които не признават друга бранд освен Apple, разбира се! За съжаление, тези дечица винаги са със своите устройства и знаят всичко за новите технология! Достатъчно е да изгледате само един епизод на комедийния сериал „Портландия“, за да разберете за какво става въпрос ако все още не сте се срещали с такива хора. Или изгледайте това видео.

 

Netscape – Златните момичета

Все още използвате браузъра Netscape, но защо? Няма друго обяснение освен това, че вече сте на преклонна възраст като героините от сериала „Златните момичета“.