Ето няколко добри съвета за хора, които имат безжична мишка, свързвана към компютъра чрез безжично USB устройство. Представете си, че вашия компютър и безжичната мишка внезапно замръзнат. Заявленията се изпълняват добре, клавишните комбинации също работят, но курсора на мишката просто отказва да се движи по екрана. Опитали сте да включите USB приемника в друг порт, но проблемът продължава. Има няколко причини това да се случва. Батериите на мишката са се изхабили. Или може би сте поставили нещо по погрешка между мишката и радиоприемника и затова започва да се губи връзка. Друга възможност е наличието на друго безжично устройство в близост (като безжичен телефон), което е на една и съща честота и по този начин пречи на безжичните сигнали на мишката.

 

 

Вижте какво можете да направите, ако проблемът не се дължи на разбити USB портове, стара техника, или някое от горните устройства.

 

1. Извадете батериите на мишката и ги сложете отново.

2. Тъй като мишката не работи, поставете стара USB мишка, с която да работите, докато се реши проблема.

3. Проверете настройките в Device manager. Натиснете Win + R за достъп до Run функционалността. След като се отвори прозорецът, напишете командата devmgmt.msc. Тя ще отвори интерфейса на Device manager. Изберете Mice and other pointing devices –> [името на вашата мишкащ -> Action -> Uninstall. След това изберете -> Action –> Scan for Hardware Changes и компютърът ще инсталира отново мишката ви.