По всичко личи, че 2015-та ще е година, в която на пазара се появят нови, интересни и улесняващи живота ни продукти.

 

Всъщност вече станахме свидетели на появата на първите от тях, а в началото на идния месец очакваме с нетърпение още една топ премиера. Разбира се, че това е флагман смартфона Samsung Galaxy S VI.

 

Днес обаче ще направим обзор на няколко яки джаджи които екипът на Digital.bg имаше удоволствието да разгледа по време на тазгодишният Samsung Eurupean Forum, който се проведе в началото на месеца в Княжество Монако.

 

Смартфони

При смартфоните видяхме всички представители на новата А-серия. Това са най-малкият А3 с 4.5" Super AMOLED тъчскрийн с Corning Gorilla Glass 4 протекторен слой. Междинният Galaxy A5 с 5" диагонал и четириядрен процесор Snapdragon 410 на 1.2 GHz.

 

gsmarena_001_400

 

И направо огромният А7 с 5.5" екран и Full HD резолюция. Той е известен с това, че разполага с 8-ядрен процесор, който съчетава в едно два четириядрени на 1.8 и 1.3 GHz. Това пък е Samsung Galaxy Note 4 който се комбинира с умният часовник Galaxy Gear S.

 

win_a_samsung_galaxy_note_4_gear_s_400

 

Smart аксесоарът за ръка през тази година си сътрудничи тясно и с един електромобил. Елегантният и футуристичен BMW i3. С този часовник, можете буквално да контролирате автомобила си. От разстояние да отваряте и затваряте прозорци, да следите до какво ниво е стигнал зарядът на акумулаторните батерии или да направлявате маршрути за предвижването си.

 

bmws-i-remote-app-for-samsung-gear-s-wins-2015-ces-innovation-award_5_400

 

За в бъдеще Samsung издават, че ще интегрират в умните си часовници и надежден четец на пръстови отпечатъци. Така, Galaxy Gear ще се използва идеално замествайки ключа при стартиране на автомобила.

 

p90140891_prev560_400

 

С помощта на BMW i Remote приложението може дори гласово да се зададе определена температура на климатика. Освен с умният часовник, електромобила се контролира и с таблети и смартфони на Samsung.

 

Монитори 

Вторият акцент, който вече споменахме представяйки новата гама Smart SUHD Curved телевизори на Samsung са мониторите. Сред тях отличаваме SE790C, SD590C и SE510C. Първият е извит UWQHD монитор с 34" диагонал и резолюция 3440 x 1440 пиксела. Той идеално би покрил нуждите на дизайнери, видео монтажисти и дори по-взискателните геймъри.

 

42615b6bf2e701fd6689fe5b8c7e6198_400

 

590C е ефектен бял плосък монитор с Full HD резолюция ,27" диагонал и време за реакция от едва 4 милисекунди. Така той автоматично става подходящ също за качествени гейм изживявания. На пазара се появява още един модел 970, но с абревиатура UD преди цифрите. Това е първият по рода си UHD монитор за професионална употреба с 31.5” екран. Той позволява изключително точно възпроизвеждане на 99.5% от цветовата Adobe RGB гама. Така се намаляват изходните грешки при печат. Сред морето от телевизори и монитори видяхме от близо също така модела RH55E.

 

smart_signage_tv_400

 

Това е SMART Signage телевизор предназначен за малкият и средният бизнес. Той има CMS система за подобрено качество на екрана. Samsung SMART Signage гамата се допълва от RM48DE който южнокорейците представят като супер предложение за реклами, персонални видео промоции в магазини и работа. Препоръчително, дневно модела може да работи без проблем до 16 часа без прекъсване.

 

Робот прахосмукачка 

Роботиката е вече с постоянно присъствие в домакинствата ни. Като започнем от новата Smart Cheef Collection от умни електроуреди на Samsung и стигнем до Powerbot VR9000.

 

samsung-powerbot-vr9000_article_full_image_400

 

Това е робот който се грижи домът ни да бъде чист. Той има компактни размери и много красив модерен дизайн с който можете да е похвалите пред приятелите си. Робота прахосмукачка използва Digital Inverter технологията на Samsung с чиято помощ не само увеличава мощността на всмукване с до 60 пъти повече спрямо обикновените конвенционални почистващи уреди, а в същото време става осезаемо по-тих.

 

vr20h9050uw-eu-76-0_400

 

Чрез FullView Sensor системата си, Powerbot може свободно да се движи из апартамента ви, без да се докосва до мебелите. Благодарение на вградените си сензори, той се спира преd високи стълби, но ги отличава от килими и прагове. С помощта на инфра червено дистанционно, робота може да се насочва в конкретна зона, която искате да се почисти.

 

Аудио

При саунд системите също имаме иновация. Вместо да правят домашното аудио колкото се може по-компактно, за да се скрие…Samsung го интегрират като част от интериорният дизайн на дома ни. Това са новите WAM7500 и WAM6500, които имат яйцевидна форма и буквално ни обгръщат със звук.

 

85598337-640_400

 

Фотоапарат

По отношение на фотографията, също не се разминахме без премиера - Samsung NX500 е компактно продължение на бестселъра NX1. Той също разполага с възможност за смяна на обективите. Дисплеят тук е 3" Super AMOLED w/Touch Screen, като той позволява няколко нива на регулация.

 

samsung-nx500-rumor-ces-2015_400

 

Тост при снимки от ниско няма да ви се налага да лежите по земята, ако правите панорами от високо, просто обърнете дисплея на долу. Помислено е дори и за селфита, защото рамката може да се обърне и наопаки. Сензорът е BSI APS-C с резолюция 30.7 MP и позволява 4K видео запис с 24fps или UHD с 30fps.