Покупката на нов смартфон е доста по-сложен избор, отколкото вероятно си представяте на пръв поглед. Последното изследване на пазарни наблюдатели от Nielsen показва, че мъжете и жените предпочитат устройствата им да поддържат различни характеристики. Въпреки това има и прилики, които провокират вземането на окончателно решение от двата пола, информира iClarified.

 

Цената продължава да е водещият фактор при избора на смартфон, тъй като тя има важно значение за 72% от жените и 67% от мъжете. Скоростта на процесора се взема под внимание от 31% от дамите, като тази стойност за големината на дисплея и дългия живот на батерията е съответно 34% и 44%. Изследването на Nielsen показва, че при представителите на силния пол същите цифри са съответно 38% и 48%.

 

Анализаторите са на мнение, че операционната система е фактор за покупката на смартфон при 48% от тях, докато 41% от жените обръщат внимание на тази характеристика. Странно или не дизайнът и камерата на дадено устройство са важни за едва 34% и 30% при мъжете, докато при дамите тази стойност е 35% и 32%. В заключение ще отбележим, че това интересно изследване е проведено сред потребители от над 58 държави в цял свят.