Intel използваха технологичното изложение Computex 2015, за да реализират официалната премиера на най-новите представители на петото поколение Broadwell процесори. Компанията представи пет нови чипа за десктоп устройства, а също и още пет архитектури, които са фокусирани към лаптопите, таблетите и ултрабуците. Едно от ключовите подобрения в тях е, че всичките те се възползват от предимствата на Iris Pro 6200 графичния процесор на Intel, предаде DigitalTrends.

 

Според данните на компанията той осигурява два пъти по-висока производителност при възпроизвеждане на 3D съдържание, 20% по-бърза скорост на работа за десктоп версиите и до 100% при мобилните устройства. Iris pro 6200 е най-новото решение на технологичния гигант, което гарантира по-добри възможности за гейминг и редактиране на видео клипове, но също и по-ниска консумация на енергия. Най-интересният и мощен нов процесор на Intel се казва Core i7-5775C и се отличава с четири ядра и работна честота от 3.3GHz.

 

От своя страна тя може да се увеличи с Turbo Boost технологията до 3.7GHz, а консумацията на енергия на този десктоп чип е 65W. Intel разкриха, че тази архитектура предлага с 35% по-бърза скорост на работа и два пъти по-висока графична производителност, в сравнение с четвъртото ѝ поколение процесори. В заключение ще отбележим, че първите устройства с новите Broadwell чипове ще се появят на пазара в следващите 30-60 дни.

 

В галерията може да видите снимка с имената и характеристиките на новите процесори на Intel: