Google актуализираха своето популярно приложение Hangouts към новия Material Design, който отличава платформата Android 5.0 OS. Променената визия е именно първото, което ще забележите, но компанията е включила и допълнителни подобрения и функции. Ъпдейтът ще позволи на потребителите да използват стикери в своите чат сесии от смартфоните и таблетите си с Android OS, предаде АndroidPolice.

 

Припомняме ви, че досега тази функция бе на разположение единствено за устройствата с iOS, но ето, че вече е достъпна и за най-популярната мобилна платформа. Потребителите могат да използват много по-разнообразна колекция от стикери, с които да се изразяват докато комуникират с приятелите си от джаджите си с Android OS. На този етап Google все още не предлагат възможността да инсталираме допълнителни стикери, но вероятно тази опция ще бъде включена на по-късен етап в Hangouts.

 

Другото подобрение в приложението са новите филтри за видео разговори, позволяващи да променяме цветовете на прозорците им сам ос едно движение. Google Hangouts вече използва регистрирания ви телефонен номер, за да помогне на другите да ви откриват в него, по подобие на WhatsApp. В заключение ще отбележим, че другите потребители ще виждат и кога за последно сте били активни приложението с новата функция „Last Seen”, а премиерата на новата версия ни очаква до дни.