Премиерата на първите Blu-ray дискове предизвика истинска революция сред потребителите и начина, по който те гледат любимите си филми, благодарение на впечатляващото качество на картината, което те осигуряват. Ако и вие сте един от феновете на този формат е добре да знаете, че до края на годината ни очаква представянето на първите Ultra HD Blu-ray модели на пазара. Потребителите ще могат да се наслаждават на поддръжката за High Dynamic Range видео, на много по-наситени цветове и разбира се на 4K разделителна способност, предаде Cnet.

 

Първото предимство на новия стандарт, е че плейърите, които го поддържат ще могат да възпроизвеждат стандартнo Blu-ray и DVD съдържание. Потребителите ще могат да се наслаждават на 4K видео с честота от 60Hz, което важи и за много по-широка цветова гама, което дължим на иновации като квантовите точки. Ultra HD Blu-ray също така ще поддържа най-новия видео кодек H.265/HEVC, като те ще гарантират кристално аудио качество с технологията Dolby Digital.

 

Предстоящите дискове с този стандарт също така ще предложат и много по-голям капацитет, в сравнение със сегашните Blu-ray модели. По този начин всички ние можем да очакваме тяхната вградена памет да е 66GB или дори 100GB вместо настоящите 25GB или 50GB дискове на пазара. Ще е много интересно да видим кога най-накрая ще видим премиерата на първите Ultra HD Blu-ray устройства в индустрията.