Независимо дали ни харесва или не, всяка интернет услуга налага някои ограничения на своите потребители и Gmail не прави изключение. Така например, максималният размер на прикачени файлове, които можете да включите в имейл съобщението си е 25 MB, а лимита за безплатен акаунт в Gmail за съхранение е 15 GB.

 

По същия начин Google ограничава и броя на имейл съобщенията, които можете да изпратите чрез профила си в Gmail в един ден. Ако превишите дневната квота, Google може временно да деактивира профила ви в Gmail без никакви предупреждения и може да се наложи да изчакате до 24 часа, преди да можете да си възвърне достъпа до вашата пощенска кутия в Gmail.

 

Така че сигурно ще ви е интересно да научите повече за ограниченията от интернет гиганта. От CIO са решили да ни предложат допълнителна информация по този въпрос:

 

1. Изпращани имейли

Можете да изпращате имейли до максимум 500 получателя на ден чрез сайта Gmail. Важно е да се отбележи, че този лимит е за получателите, а не за съобщенията. По този начин можете да изпратите на ден 10 имейла до 50 души, или един имейл до максимум 500 души.

 

2. Пренасочени имейли до други имейл адреси

Ако получавате достъп до Gmail през POP или IMAP клиенти, като Microsoft Outlook или Apple Mail, имате право да изпращате имейл съобщение до максимум 100 души наведнъж. Ако превишите този лимит, сметката ви може да бъде деактивирана за един ден.

 

3. Несъществуващи получатели

3. Винаги проверявайте имейл адресите на получателите, преди да натиснете бутона Send в Gmail. Това се налага, защото вашата сметка може да бъде деактивирана, ако в имейл съобщението ви се съдържат голям брой несъществуващи адреси.

 

4. Изпращане на имейли от името на друг адрес

Можете да свържете няколко имейл адреса към профила си в Gmail и да изпращате имейли от името на всеки друг адрес. Въпреки това, когато изпращате поща от друг адрес, се прилагат ограниченията към оригиналната сметка.

 

5. Изпращане на имейли чрез Google Script

Ако изпращате имейли чрез Google Script, например Gmail Mail Merge, имате право на ден да изпращате до максимум 100 получателя за безплатни акаунти в Gmail.