Едно от най-добрите страни на социалните медии е, че няма твърди правила, които в никакъв случай не бива да се нарушават. Социалните медии са това, което си ги направите и няма правилен или грешен начин да ги използвате. И все пак, някои социални мрежи са по-подходящи за определени дейности, отколкото други.

 

Instagram има повече от 300 милиона потребители, които споделят около 70 милиона снимки и видеоклипове всеки ден. Instagram обаче не е като някои други социални мрежи, които имат за цел да ни дадат възможност лесно да споделяме спомените и любимите си моменти с приятели, семейството и случайни последователи. Instagram е място където трябва да публикуваме само най-вълнуващите и необикновени снимки, които сме направили.

 

От PC World са съставили списък с 5 грешки, които може би допускате в Instagram. Разгледайте ги и разберете къде бъркате. Вижте също така тези 8 лесни начина да получите повече популярност в Instagram. Разгледайте също така и тези уеб сайтове за хостване на снимки.

 

1. Не подбирате това, което публикувате

Ако публикувате снимки всеки ден, или няколко пъти на ден в Instagram, по-добре те да бъдат наистина неповторими и омайващи. Подбирайте това, което публикувате в Instagram. Бъдете креативни и споделяйте само най-добрите си снимки или смислени снимки на гордите си постижения. Instagram е вашият шанс да блеснете, не го пропилявайте.

 

2. Не знаете как да ползвате хаштаговете

Хаштаговете се възприемат като най-добрият начин да получите повече посетители на вашия пост, но за да стане това те трябва да са интересни и провокативни. Експертите съветват да избягвате хаштагове с общи имена като #куче или # любов, защото има буквално милиони снимки с такива хаштагове.

Хаштаговете са чудесен начин да достигнете до тези, които не знаят за вас, но не трябва да прекалявате с използването им, тъй като може да създадете впечатление на такъв, който е отчаян  и иска на всяка цена да бъде удобрен.

 

3. Прекалявате с публикуването на детски снимки

Всички родители мислят, че техните деца са най-сладкото нещо на този свят. Да, децата са забавни, весели и сладки, но запомнете трябва да публикувате само най-добрите и най-смешните им снимки. Бъдете горди с децата си, но не е добре да публикувате повече от една детска снимка на две седмици.

 

4. Обичате да публикувате снимки на храни и напитки

Избягвайте да правите това. Ако лежите на шезлонга с чаша студен коктейл, това е друга тема. Такава снимка не фокусира вниманието ни към коктейла, нали? Същото важи и за случаите когато  група приятели се забавляват докато пият чаша студена бира. Такава снимка също би зарадвала и впечатлила мнозина. Но да снимате менюто си в ресторанта – не! Да може би се чувствате горди от това, че сте успели да сготвите за първи път или сте развълнувани от начина по който изглежда ястието, което са ви поднесли в някой ресторант, но тези емоции са си ваши и никой не го е грижа за тези неща.

 

5. Публикувате снимки с обидно съдържание

Не публикувайте снимки с намерението да обидите някой или за да привличате вниманието към снимките си по отрицателен начин.