Тече и последният месец на 2014 гoдина и можем да кажем със сигурност, че изтичащата година беше невероятно успешна за видеоигрите. По всичко обаче личи, че и 2015 година ще донесе много приятни изживявания и ще бъде дори още по-силна от 2014 г.

 

В доказателство на тази теза от Business Insider са съставили списък с 8 видео игри, които ще можем да играем през 2015г. Причината е, че видео игрите винаги са били притегателни за хора от всякакви възрасти.

 

Разгледайте го ако искате да надникнете в бъдещето. Но преди това може би ще ви бъде забавно да прочетете и тези две статии: „Седем игри за Android, които си струва да купите“ и „6 любими видео игри, които ще се появят и като филми“.

 

1. Inside

Създателите на Limbo, студиото Playdead имат ново предложение за собствениците на Xbox One. Играта  се казва Inside и все още не се знае много за нея, но очаквайте пост-апокалиптичен свят, в който хората са зомбирани. Inside ще направи своята премиера в началото на 2015 на Xbox One конзолата на Microsoft.

 

2. Bloodborne

Играта Bloodborne за PS4 ще бъде пусната през месец март. Тя е екшън ролева игра и ще ви отведе в древен митичен град наречен Ярман, за който мнозина смятат, че крие тайни средства за защита срещу много страдания. Оказва се обаче, че градът е поразен от мистериозна епидемия, превърнала обитателите му в чудовища.

 

3. Splatoon

‘Splatoon’ е нова игра за Wii U, която се очаква през втората половина на 2015 година и както изглежда е много забавна но и доста странна. В играта са противопоставени два отбора от по четирима души, които се борят за територя, маркирайки я посредством своите изстрелващи боя оръжия. Героите могат да се превъплъщават в медузи и да се придвижват бързо по боядисаната с отборния цвят земя. Стъпвайки на противникова територия, придвижването става много по-трудно.

 

4. Everybody’s Gone To The Rapture

Играта за PlayStation 4 ‘Everybody’s Gone to the Rapture’ се разработва от Chinese Room, отговорни за последната ‘Amnesia’ и ‘Dear Ester’ и от ветераните от SCE Santa Monica Studios – ‘God of War’, ‘The Unfinished Swan’ и други. Мотото на играта е "Тази история започва с края на света".

 

5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

В тази игра играчите ще могат да създадат свои персонажи и ще могат да участват в различни тактически онлайн битки. ‘Metal GEar Solid V: The Phantom Pain’ се разработва за PC, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 и Xbox One, като все още няма обявена дата на излизане.

 

6. The Witcher 3: Wild Hunt

‘The Witcher 3: Wild Hunt’ е третата и последна игра от успешната поредица ‘The Witcher’ на полското студио CD Projekt Red. Тя обещава забавление с куп свръхестествени същества, наречени ‘The Wild Hunt’, предвестници на огромни войни, епидемии и други катастрофи. Очевидно Гералт, главния герой в ‘The Witche’r игрите ще трябва да ги спре. Играта ще е налична за Xbox One, PlayStation 4 и персоналните компютри. Очаква се през месец февруари.

 

7. No Man’s Sky

Спиращата дъха научнофантастична игра, ‘No Man's Sky’ ще бъде издадена най-напред за PS4, а по-късно и за PC. С тази игра ще може да изследвате нови територии, да водите космически битки, да прехвърляте играчи от повърхността на една планета в космоса и след това на повърхността на друга планета от Слънчевата система и още много приятни изживявавания.

 

8. Assassin's Creed Victory

През следващата година ще видим продължаващата битка между Assassin-и и Templar-и по улиците на Лондон през XIX век. Играчите ще могат да се крият върху гредите на станция Черинг-Крос, ще се бият върху движещи се каляски и ще гонят крадци по мръсните калдъръмени улички.