Nokia подготвят специално събитие на 2 април, което ще се състои в Сан Франциско в първия ден на конференцията Microsoft BUILD. Основният акцент на нея се очаква да е дългоочакваната премиера на платформата Windows Phone 8.1 OS. В същото време Nokia планират да представят първите си смартфони с този софтуер, които ще се казват Lumia 630 и Lumia 930, информира wmpoweruser.

 

Сега в интернет се появиха нови данни, които разкриват част от спецификациите на първия модел, който ще е фокусиран към бюджетния ценови клас. Устройството отново ще ни предложи атрактивния дизайн на моделите от гамата Lumia и потребителите ще могат да избират между разнообразни цветове. Дисплеят е с диагонал от 4,5 инча и поддържа резолюция от 800х480 пиксела, а процесорът, който захранва Lumia 630 е от Snapdragon 400 платформата на Qualcomm.

 

Смартфонът ще разполага с класическите хардуерни бутони под дисплея и също така ще е достъпен и във версии с две SIM карти. Последната характеристика, която знаем за устройството е, че ще има 1GB RАМ и засега това са всички данни за него. В заключение ще отбележим, че Lumia 630 ще се продава на атрактивна цена, която вероятно ще бъде от порядъка на €100-€150.