Samsung вече дадоха ясни индикации, че ще променят своята стратегия в пазара на смартфони, за да могат да се конкурират успешно с другите популярни компании в този сегмент. Вече ви информирахме, че компанията планира да представи официално поне две нови серии устройства с имената Galaxy E и Galaxy J в следващите месеци. Сега в интернет за първи път се появиха данни, които разкриват спецификациите на един от моделите, над които корейския гигант работи, предаде Geeky-Gadgets.

 

В случая става въпрос за Galaxy J1, който по всичко личи, че ще бъде позициониран към ниския ценови клас и е оборудван с 4.3-инчов дисплей с резолюция от 800х480 пиксела. Пълните размери на смартфона са 129х68.2х8.9 милиметра при тегло от 130 грама, докато батерията му е с капацитет от 185mAh. Samsung Galaxy J1 работи с Android 4.4 KitKat OS и се захранва от двуядрен 1.2GHz процесор, който е базиран на ARM Cortex-A7 архитектурата.

 

Вградената памет е 4GB, но може да се увеличи с допълнителни 64GB, благодарение на слот за microSD памет карта, като модела има 1GB RAM. Oсновната камера е с разделителна способност от 5 мегапиксела, която може да записва HD видео с 30 кадъра в секунда, а в предната част има още един 2МР сензор. Компанията също така планира да представи и Dual SIM версия на Galaxy J1, но все още не знаем кога и на каква цена ще стартират продажбите му на пазара.