Само преди няколко дни ви информирахме, че Nokia вече разработват наследник на своя първия смартфон с Android OS. Предстоящият модел на компанията ще е фокусиран отново към бюджетния сегмент и нови резултати от бенчмарк тестове ни разкриват повече детайли за неговите характеристики. Единственото, което знаехме за него досега е, че ще работи с процесор на Qualcomm и ще има още един хардуерен бутон, предаде gforgames.

 

Благодарение на новата информация разбираме, че Nokia ще използват двуядрен Snapdragon 200 чип с работна честота от 1,2GHz в предстоящия модел. Устройството ще оперира с Android 4.3 OS и има Adreno 305 графичен процесор и 1GB RAМ. Nokia X2 разполага с 4,3-инчов дисплей с резолюция от 800х480 пиксела и ще предложи на потребителите вградена памет от 4GB.

 

Смартфонът е оборудван с 5-мегапикселова основна камера, която е допълнена и от 0,3МР сензор в предната част. Ще е интересно да видим какви други софтуерни подобрения са ни подготвили от Nokia с новия си бюджетен смартфон. Устройството ще е по-бързо от своя предшественик, а ако цената му остане идентична това може да го превърне в хит на пазара.