LG представиха официално своята бюджетна серия смартфони L Series III по време на изложението MWC 2014 в края на февруари. Моделите, които станаха част от новата и гама включват L90, L70 и L40, но корейския гигант разработва и още едно атрактивно устройство от нея. Последните данни в интернет разкриват, че то ще бъде представено с името L80 и ще разполага с класически Home бутон в долната част, информира Gsmarena.

 

Смартфонът ще е достъпен и във версия с две SIM карти и ще запази дизайна, който е характерен за тази популярна гама на компанията. LG L80 има дисплей с 5-инчов диагонал, който поддържа резолюция от 800х480 пиксела и се захранва от процесор с две ядра, работещи на 1,2GHz. Oперативната памет е 1GB, a вграденият капацитет достига до 4GB, но може да се увеличи с microSD карта.

 

Другите му спецификации включват Android 4.4 KitKat OS, а също и батерия с мощност от 2540mAh. Компанията планира да продава бяла и черна версия на своето ново устройство и това са всички данни, с които разполагаме за него сега. Все още не знаем данни за цената му, но с оглед спецификациите можем да очакваме тя да е характерна за бюджетния сегмент.