Аlcatel представиха новата си гама мобилни устройства, която наброява 13 модела на изложението CES 2013 и включва най-тънкият смартфон в света, Оne Touch Idol, чиято дебелина е едва 6,45мм. Сега компанията привличат вниманието ни с още едно устройство, което е фокусирано в средния клас и се очаква да е достъпно на атрактивна цена. Неговото име е One Touch Star, а от Alcatel публикуваха и няколко изображения, разкриващи визията му, предаде unwiredview.

 

Спецификациите му включват 4-инчов сензорен дисплей, поддържащ резолюция от 800х480 пиксела и двуядрен процесор, който работи на 1GHz. Смартфонът оперира с Android 4.1 Jelly Bean OS и има 512МВ RAM и вградена памет от 4GB, но може да се увеличи с microSD слот за памет карта. В задната част е поставена 5-мегапикселова камера с LED светкавица, както и допълнителен VGA сензор за видео разговори отпред.

 

Батерията е с капацитет от 1500mAh, а Alcatel ще демонстрират за първи път възможностите на устройството по време на MWC 2013 в края на месеца. Опциите за свързване включват поддръжка за Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 и четирибандови GSM мрежи, успоредно с HSPA, HSDPA и HSUPA. Компанията ще продава и версия с две SIM карти на новия си модел, а цената се очаква да е от порядъка на $315 без договор с мобилен оператор.

 

В галерията можете да видите още изображения: