Фаблетите са устройства, които премахват изцяло границaта между класическите смартфони и таблети, а големите им дисплеи продължават да се радват на голяма популярност сред потребителите. Samsung на практика измислиха този пазарен сегмент и сега всички очакват с нетърпение премиерата на петото поколение на устройството, което ни очаква на 13 септември. Припомняме ви, че заедно с него компанията се очаква да представи и новия смартфон от висок клас Galaxy S6 Edge Plus.

 

Сега благодарение на SamMobile получаваме и потвърждение какви спецификации ще отличават новия фаблет на компанията, а именно Galaxy Note 5. Също както своя предшественик той ще има 5.66-инчов дисплей с QHD резолюция от 2560х1440 пиксела и ще се захранва от мощен Exynos 7420 процесор. Aрхитектурата разполага с осем ядра, като четири от тях работят на 2.1GHz, докато другите оперират на 1.5GHz и са допълнени от 4GB RAM.

 

По този начин Samsung Galaxy Note 5 ще се превърне в едно от най-бързите устройства на пазара и също така ще се възползва от предимствата на Android 5.1. В задната част е разположена 16МР камера, която е допълнена от 5МР сензор за селфита отпред. Любопитното е, че Galaxy Note 5 няма да има слот за microSD карта, а задните му покрития също така няма да могат да се сменят.

 

Вижте Samsung Galaxy Note 5 ще има 5.7“ дисплей и 20МР камера