Смартфоните с бранда Samsung Galaxy са едни от най-популярните устройства на пазара и сега разбираме детайли за още един атрактивен модел на компанията. Неговото име е Galaxy J5, като неговата премиера на пазара се очаква да се реализира с фокусирания към най-скъпия ценови сегмент, Galaxy J7. Според данните той ще разполaга с поликарбонатен корпус и сменяеми панели в задната част, като официалното му представяне ще е в следващите месеци, предаде Geeky-Gadgets.

 

Техническите му характеристики включват 5-инчов дисплей с HD разделителна способност и четириядрен Snapdragon 410 процесор на Qualcomm с работна честота от 1.2GHz. Samsung също така са включили в новия си смартфон 1.5GB RAM, вградена памет от 8GB, която може да се увеличи с допълнителен слот за microSD карта, а също 13-мегапикселова камера в задната част. Устройството ще дебютира на пазара с поддръжка за Android 5.1 и разполага с 5МР сензор за селфита отпред и батерия със заряд от 2600mAh.

 

На този етап това са абсолютно всички детайли, с които разполагаме за новия Galaxy J5 и ще е интересно да видим каква ще е цената му на европейския пазар. Очаква се другият модел от гамата, Galaxy J7 да има 5.5-инчов дисплей, който най-вероятно ще поддържа по-висока резолюция и да работи с процесор на компанията Marvell. Двете устройства на Samsung ще имат ключово значение за нейното присъствие в пазара на смартфони до края на настоящата година.