В последните няколко дни компанията Rovio намекна многократно, че скоро ни очаква най-епичната премиера в историята досега. Благодарение на допълнителна информация на Kotaku разбираме повече детайли за заглавието, над което тя работи. Предстоящата игра ще се казва Angry Birds Epic и ще е коренно различна от всички други версии на франчайза, информира SlashGear.

 

Заглавието ще ни пренесе във виртуален свят, в който ще попаднем в една интензивна битка и „обширна система за създаване на предмети“. По този начин това ще се превърне в първата ролева игра от серията Angry Birds досега, което е доста интересно решение на Rovio. Конкретните детайли за историята и самия сюжет все още не са известни, но вероятно скоро ще научим повече детайли за него.

 

Геймърите ще могат създават сами аксесоари към героите като брони, оръжия и отвари, за да се забавляват по най-добър начин. Rovio ще реализират премиерата на новото си заглавие само след броени дни и то ще е на разположение първо в Канада и Австралия. Ще е интересно да видим дали Angry Birds: Epic ще повтори и дори надмине успеха на предходните версии на този франчайз.