Nokia реализираха премиерата на първите три смартфона, които работят с Windows Phone 8.1 OS на BUILD конференцията в началото на месеца. Моделите носят имената Lumia 630, 635 и 930, като много анализатори очакват това да са последните хардуерни устройства на компанията. По всичко личи, че финландския производител продължава да разработва нови продукти и @еvleaks сега ни информират за имената на няколко от тях, предадe wmpoweruser.

 

Популярният блогър знае как се казват цели осем предстоящи модела на Nokia, но за съжаление все още няма данни за спецификациите им. Оказва се, че компанията разработва смартфони с имената Ara, Leo, Moonraker, Onyx, Peridot и Vantagе, Superman и Tesla. За нас потребителите ще е много интересно да научим повече детайли за спецификациите на тези нови продукти на Nokia.

 

Припомняме ви, че се очаква Microsoft да финализират покупката на хардуерния бизнес на финландската компания до края на месеца. Бъдещата стратегия на софтуерния гигант и бранда Lumia за сега остава обвит в мистерия, но вероятно скоро ще разберем повече подробности. Предстои да видим колко от тези нови устройства на ще видим до края на годината и дали те ще използват името Nokia.