Според много специалисти, трябва да сме благодарни за наличието на USB флаш устройствата. Има обаче и обратно твърдение, че дните на това устройство отминават, поради масовото навлизане в употреба на облачните услуги за съхранение на файлове.

 

Облачните услуги добиха популярност, тъй като се повиха във време, когато имаше належаща нужда от практични начини за споделяне на снимки, документи и други данни с колеги и приятели.

 

Така че, при така създалата се ситуация е нормално да си зададем въпроса ‘Идва ли краят на USB флашката?’ Това навярно скоро няма да се случи и ще потвърдим тезата си с тези 4 нестандартни приложения на USB флашката.

 

1. Можем да заключваме компютъра си с USB флашка

След всички тези заплахи за нашата сигурност в интернет, които ни заливат всеки ден не ви ли се е искало да заключите с физически ключ вашия компютър? Днес на паролите се гледа като на остаряло средство за защита, така че да разчитаме единствено на тях за компютърна защита е погрешна стъпка за нашата сигурност, която може да ни доведе до сериозни проблеми.

 

В действителност, един физически компонент, с който да отключвате и заключвате вашия компютър може да бъде най-сигурният вариант за защита на този етап, и ако и вие мислете така и имате резервна USB флашка, можете да я превърнете в ключ само за няколко минути. Може да прочетете повече по темата.

 

2. Можем да инсталираме удобни преносими програми на USB флашката си

Ползите от една USB флашка могат да са повече отколкото си мислите, особено ако запишете някои удобни преносими програми на нея. Повече любопитни неща по темата ще научите от статията шест полезни програми, които е добре да имате на USB памет.

 

3.  Можем да увеличим паметта на компютъра си с USB устройство

От това колко RAM има компютърът ви зависи дали ще може да работите с програми за редактиране на видео или да играете на модерни видео игри. Това е така, защото колкото и мощен да е един процесор, той не ще може да функционира пълноценно без достатъчно количество RAM памет. Знаете ли, че може да решите този проблем като увеличите паметта на компютъра си с USB устройство?

 

4. Можем да използваме USB флашката си за трансфер на игри

Ако искате да започнете да играете някоя игра от мястото, до което е стигнал ваш приятел, или да играете собствена игра на PS3 на ваш приятел, това е възможно с USB флашка. За целта включете USB устройството си и от менюто ‘Games’ отидете на играта, която искате да прехвърлите. След това натиснете бутона ‘Орtions’. Ако не виждате опциите, значи играта е лицензирана. Ако ги виждате, натиснете ‘Copy’ и я преместете на вашия флаш диск. Когато след това включите USB устройството си в друг PS3, ще намерите играта в ‘Saved Data Utility’.