PlayStation 4 вече се радва на доста добри продажби и поне на този етап е по-популярна от своя основен конкурент в сектора, а именно Xbox One. Mного от собствениците от конзолата очакват с интерес повече детайли от Sony за възможността да играят заглавията за по-старите версии на устройството на PS4. Сега от BGR публикуваха нови данни, разкриващи каква ще е бъдещата стратегия на компанията.

 

Според тях Sony вече работят в тясно сътрудничество със своите разработчици, за да емулират игрите за PlayStation 1 и 2 за последната си конзола. Любопитното е, че те възнамеряват да представят версии на най-популярните заглавия за тях, които ще са достъпни във Full HD резолюция. Все още не знаем кога те ще бъдат достъпни за геймърите по цял свят, но вероятно първите игри за по-старите модели ще могат да се изтеглят в следващите месеци.

 

Компанията вече демонстрира възможностите на уникалния прототип на шлем с виртуална реалност, който се казва Project Morpheus. Sony ще инвестират много средства и усилия, за да стартират по-бързо продажбите на тази джаджа на пазара и да променят изцяло начина, по който се забавляваме с PlayStation 4. Геймърското изложение E3 2014 е подходяща възможност компанията да ни разкрие официално повече детайли за това кои игри за PS1 и 2 ще бъдат оптимизирани за новата и конзола.