По време на изложението E3 2014 от компанията Gameloft официално представиха най-новото заглавие от своята култова поредица Asphalt. Интересното е, че играта няма да се казва Asphalt 9, както мнозина геймъри очакваха, а носи името Overdrive. Дългото търпение за милионите фенове на заглавието почти приключи, тъй като Gameloft разкриха, че тя ще е достъпна за изтегляне от 25 септември, предаде AndroidCentral.

 

Премиерата ѝ ще се реализира едновременно за мобилните платформи Android OS, iOS и Windows Phone 8 OS, а също и за Windows 8 OS. По този начин само след броени часове ще можем безплатно да инсталираме Asphalt Overdrive на смартфоните и таблетите си. Любопитното е, че докато играете ще трябва да държите своето устройство във вертикална посока, вместо в портретен режим, както вероятно сте свикнали досега.

 

Заглавието се отличава с впечатляваща графика и изцяло нова система за управление, като движението на пръста от ляво на дясно позволява да преминавате между трите пътни платна. Крайната цел на играта не е да финиширате първи, а да се забавлявате докато блъскате други автомобили, бягате на полицията или извършвате всевъзможни каскади. Остава да се въоръжим с още малко търпение, за да изтеглим най-новата игра от популярната поредица на Gameloft.