Rovio започнаха да разкриват детайли за новата си мобилна игра Angry Birds Stella още през феаруари, а сега заглавието вече е достъпно за изтегляне от потребителите. Сюжетът в него ни пренася в екзотични и непознати досега кътчета от Golden Island и ще ни предложи непрестанно забавление, докато минаваме през всичките 120 нива. Геймплея ни поставя в ролята на главния персонаж: Стела, която заедно с пет свои приятели се опитва да защити дома си от характерните за този франчайз прасета, предаде Macrumors.

 

Oстаналите пет героя в играта се казват Poppy, Luca, Willow, Dahlia и Gale, като всеки от тях има различна способност, която да ви помогне да разрешите загадките, пред които сте изправени. Преминаването през нивата с максимален брой точки или в случая звезди е важно, за да можете да отключвате допълнителни персонажи и умения. По подобие на другите заглавия от Angry Birds поредицата разполагате с възможността да си купувате монети с реални пари, за да си осигурите допълнителни животи или оръжия.

 

Angry Birds Stella също така е съвместима с Telepod играчките, които можете да поставите пред дисплея или камерата на смартфона или таблета си, за да ги свържете към съответните персонажи в играта. Ако искате да не губите време и да започнете да се забавлявате с новото заглавие на Rovio вече можете да го инсталирате на своето устройство с Android OS и iOS. В заключение ще отбележим, че следващата игра от популярния франчайз на компанията, който ни очаква ще се казва Angry Birds Transformers.